Donderdag 27 februari

Alweer een week geleden vertrokken we naar Philadelphia, het begin van ons avontuur om het tweede deel van Mees zijn behandeling af te ronden. De andere kant van de wereld, ver weg van al onze familie, vrienden en collega's. Maar de enige plek waar ze Mees goed kunnen behandelen, dus we gaan er voor en met zijn vijfjes staan we sterk. Gelukkig komt er vaak ondersteuning deze kant op!! Dat is super fijn.

De vlucht naar Amerika is super goed gegaan, de kinderen hebben zich prima vermaakt. Er waren veel mensen vroeg uit bed om ons uit te zwaaien, heel emotioneel maar het doet ons natuurlijk goed dat er zoveel betrokkenheid is. Ook op Schiphol stond het Panoramadek vol met goede vrienden en familie om letterlijk te zwaaien wanneer het vliegtuig de lucht in ging. De hele vlucht is super verlopen, mede dankzij US Airways en de Kubaclub. Vooral Ben van de Kubaclub heeft veel gedaan voor ons. Dankzij hem hadden we ook in Amerika een warm welkom!

Ons huis is super fijn, alles was netjes ingericht. Zelf boodschapjes in huis voor de eeste dagen! Er ligt hier veel sneeuw, onze kinderen vinden het geweldig. De kou houdt de komende dagen nog aan maar daarna wordt het beter weer. We voelen ons al aardig thuis.....

Gisteren zijn we voor het eerst naar CHOP (Childrens Hospital Of Philadelphia) geweest. Een groot ziekenhuis, waar ik het liefst mijn TomTom gebruik, haha! Iedereen werkelijk even vriendelijk, maar ja dat kan natuurlijk ook niet anders met het zien van dat koppie van onze Mees. De kennismaking met onze Amerikaanse oncoloog is goed gegaan, het lijkt een lieve vrouw. Maar ja, we zijn natuurlijk reuze verwend met onze Nederlandse oncoloog! In het ziekenhuis hebben we meteen al moeten schakelen in een paar dingen, in Nederland laten ze de insteek van zijn vaste lijn open (geen pleisters erover) maar lekker laten ademen. Dat voorkomt infecties! Hier vinden ze dat echt gek, alles afplakken doen ze hier. De zuster moest al lachen want wij Nederlanders werken heel anders. De lijn doorspoelen doen ze hier 1x in de week in het ziekenhuis, hier heb ik vandaag een cursus gehad om het zelf te doen. En maar liefst elke dag! Dus dat doen we dan maar. Wie weet leer ik hier in Amerika nog zoveel bij, dat ik bij terugkomst nog een baantje in het ziekenhuis kan zoeken, haha!

Volgende week maandag gaat de achtbaan beginnen;

*Maandag beenmergpunctie  /  MIBG injectie

*Dinsdag MIBG-scan / CT-scan

*Woensdag gesprek met de oncoloog en tevens de uitslagen

Dus steek alle kaarsen maar weer aan want dat wordt even HEEL spannend, hopelijk nog steeds keurig schoon!!!!

Mees doet het verder heel goed, hij is nog steeds keurig op gewicht en is zelfs aan het groeien. Ook zijn haartjes groeien weer terug, het is nog even afwachten welke kleur het wordt. Tot nu toe krijgt hij echt heel donker haar terug, maar dat is natuurlijk allemaal bij zaak. Vandaag was hij helemaal blij toen hij in het ziekenhuis heel even werd herenigd met zijn maatje Faber!

Hieronder nog een aantal foto's zodat jullie zien dat het goed met ons gaat, ik probeer elke week een blog te maken. Nu duurde het even want we hebben pas sinds gisteren internet!!!

Mees Vliegtuig

Panoramadek

Huis Sneeuw Auto

Alledrie Sneeuw

9 reacties :

Margit schreef...
Wat ontzettend fijn om te lezen dat het goed gaat en dat Mees helemaal schoon was (net ook de blog van hierna gelezen!)!! Echt geweldig!! Mooie foto's hoor, de kids zien er goed en blij uit, en wat een mooi huis! Heel veel sterkte nog verder en we blijven jullie volgen!! XXX
11 maart 2014 12:50
ingrid rohde schreef...
hoi sas.. ook ik heb weer internet en ben blij je weer terug te hebben.heb je mij ook zien zwaaien! ik ga er vanuit dat jullie vliegtuig niet eens over ons heen is ha ha..wildvreemde mensen zwaaien doet ook goed. in ieder geval ben ik blij weer je blog te kunnen lesen. blij dat alles goed gegaan is met vliegen en blij voor de kinderen dat ze sneeuw hebben! hebben wij dus niet und das in deutschland!! ga ertegenaan mees! en zoals de andere zeggen: laat de nederlandse draak daar maar eens laten zien hoe sterk je bent..haal je spierballen te voorschein! lieve groeten aan faber.. tot gauw lieverd..wij wachten op jullie! ingrid en tim
4 maart 2014 06:10
Nelly Gillis schreef...
Hoi allemaal, wat fijn dat alles goed is gegaan en ik ben er van overtuigd dat alles goed blijft gaan. Ook bij mij blijven de kaarsjes branden. Enne Mees laat ze daar in het verre Amerika maar eens zien wat voor drakenkracht een Hollands jongetje kan hebben. Liefs Nelly.
2 maart 2014 11:34
Nelly Gillis schreef...
Hoi allemaal, wat fijn dat alles goed is gegaan en ik ben er van overtuigd dat alles goed blijft gaan. Ook bij mij blijven de kaarsjes branden. Enne Mees laat ze daar in het verre Amerika maar eens zien wat voor drakenkracht een Hollands jongetje kan hebben. Liefs Nelly.
2 maart 2014 11:32
Judith Hermens schreef...
Hoi Sas, fijn om te horen dat jullie al zo goed gesetteld zijn en dat jullie zo fijn in het chop opgevangen zijn! Het wordt vlgd week idd weer heel spannend voor jullie! Heel veel sterkte de komende maanden en ik blijf aan jullie denken! X
28 februari 2014 09:52
Hallo kanjers!! Wat goed om weer ff iets van jullie te horen. Fijn dat de vliegreis goed is verlopen. Dat scheelt al een heleboel!! En een goed teken voor de tijd die komen gaat. Kaarsjes branden en our fingers are crossed! Een hele grote knuffel voor Puk van Quintus. En wat een mooie foto's weer! Fijn om zo te zien hoe het met jullie is. Heel veel sterkte de komende week, we blijven aan jullie denken!! Dikke Hollandse, Wollukse kus van ons!!!
28 februari 2014 09:20
Anton en Hedwig schreef...
Hoi familie! Wat fijn weer iets te lezen over jullie en dat het huis goed bevalt en de mensen zo aardig zijn.Natuurlijk wel al het een en ander doorgekregen via ons Mek en Tom. De kaarsjes zijn bij ons blijven branden en dat blijven we ook zeker doen!! Lieve Mees, veel sterkte met de onderzoeken en we duimen voor een goede uitslag . Heel veel knuffels van ons.
28 februari 2014 07:15
Jel schreef...
Hallo allemaal, Super om te zien en te lezen dat het allemaal goed met jullie gaat en dat jullie al aan het wennen zijn aan het Amerikaanse leven. heel veel suc6 in het chop en we blijven jullie volgen! Groetjes uit Holland en dikke kus van ons!
28 februari 2014 10:50
Wouter en marloes schreef...
Ha lieverds, Wat heerlijk om weer een blog van jullie te lezen!!!! Het klinkt allemaal heel positief, fijn👍 De kaarsjes zullen zeker aangaan. Om in de woorden van Frits te spreken: Bolsius zal blij met jullie zijn 😜 Dikke kus
28 februari 2014 07:07

Reactieformulier

*
*
*