aMEESing Route

Mees is op dit moment met zijn papa, mama en zijn twee zussen in Philadelphia om daar de immunotherapie te ondergaan!

Hij start op 2 april aan zijn tweede kuur, deze bestaat uit 2x 5 dagen ziekenhuis.

Mees krijgt voor zover nu bekend de volgende behandelingen:

Chemo 1 t/m 5:  Een chemoblok duurt 3 tot 7 dagen, waarbij Mees continue aangekoppeld ligt en chemo’s en spoelingen krijgt toegediend. Na een chemo krijgt hij een dipweek en daarna een herstelweek. Zodra de weerstand van Mees voldoende op peil is, moet hij weer starten aan het volgende blok chemo.

Operatie: met deze operatie wordt de tumor voor zover mogelijk verwijderd.

Hoge dosis chemo: Dit is de zesde en laatste chemo, tijdens deze chemokuur krijgt Mees 24 uur per dag (5 dagen lang) chemo!

Beenmergtransplantatie: Na de zesde chemo is spontaan herstel van zijn beenmerg niet meer mogelijk. Daarom krijgt Mees na deze zware kuur een beenmergtransplantatie. Na het 2e blok chemo is zijn beenmerg gecontroleerd, gelukkig was dit schoon en heeft er na het 3e blok een stamcelafrese plaatsgevonden (afname van zijn eigen stamcellen en die zijn ingevroren). Deze stamcellen krijgt hij dus na kuur 6 terug en die gaan hem helpen te herstellen vanuit die diepe DIPweek.

Bestraling: Mees zal bestraald moeten worden. Hoe intensief dit moet gebeuren is afhankelijk van het verloop van de voorgaande behandelingen.

Immunotherapie: In principe is het de bedoeling dat Mees op het moment dat hiermee gestart wordt al schoon is. De immunotherapie is bedoeld om de kans kleiner te maken dat Mees opnieuw ziek wordt. Voor deze immunotherapie zal Mees moeten afreizen naar Philadelphia. De therapie zal naar verwachting ongeveer een half jaar in beslag nemen.