Vandaag precies één jaar geleden kwam DE KLAP

              Handen Hart Klein (1)

                    VOOR HET OOG MET VIER, IN ONS HART ALTIJD MET VIJF!

Vandaag precies een jaar geleden lag Mees in de MIBG scan in CHOP in Philadelphia, met knikkende knieën liepen we over de gang. De wachturen waren veel te lang, hij had allang terug moeten zijn. Zou de scan niet goed zijn? Zou die stomme neuroblastoom ons leven gaan verwoesten???

Aan het einde van de dag kwam de enorme klap, het gezicht van onze oncoloog straalde angst in plaats van kracht uit. Neuroblastoom was terug, ze konden niets meer voor ons kereltje doen. Niets vermoedend zat Mees, nog suf van de narcose in de buggy. "wat is er papa en mama?" vroeg hij......tja ik weet al niet meer of ik uberhaupt nog wat gezegd heb....

Onze angst was zo groot, hij zou ooit gaan sterven, niemand wist wanneer, niemand wist hoe. Maar één ding wisten ze wel, Mees zou niet meer herstellen... Met gierende banden wilden we vanuit Amerika terug naar Nederland, dus twee dagen later zaten we in het vliegtuig. 21 mei 2014 was de scan, 24 mei 2014 zijn we in Nederland geland!

Nu 21 mei 2015 staan we letterlijk met lege handen, het enige wat rest zijn foto's, filmpjes en gouden herinneringen aan het allerleukste kind van de wereld "Onze draak MEES"!

Al ruim vier maanden geleden is Mees gestorven, het gemis van Mees wordt steeds groter, de pijn wordt steeds erger. Het is echt veeel veeel te lang geleden dat we hem hebben horen praten, dat we hem hebben mogen plat kroelen, we missen zo'n belangrijk onderdeel van ons gezin en we hebben er allevier even veel last van. Een leeg slaapbed, leeg loungebed, geen bed meer in de kamer, lege stoel aan tafel, geen klein prulleke meer in het midden van onze bank, een coole groene jas aan de kapstok, zijn groene new balance staan tentoon bij zijn tafeltje, een rugzak van school die nooit meer gebruikt wordt, overal prachtige foto's waarvan het smoeltje nooit meer zal veranderen....Het blijft allemaal zoals het nu is, en wat doet dat pijn. We wilden met zijn vijven zijn!

De hele wereld draait door, iedereen rijdt voor ons gevoel 100 km per uur en wij raken al in de war van 10 km per uur. Iedereen raast ons voorbij! Want het leven gaat door, en ook wij moeten enigszins door, we gaan ook door....maar langzaam! Met een enkele piek en veel dalen, veel verdriet. Afleiding is de beste remedie, dingen doen waarbij we niet teveel na hoeven te denken. Want denken met een hoofd vol rouw dat lukt niet. Nix is meer compleet......

Hij heeft een prachtig plekje in onze woonkamer gekregen, ook zijn grafje is een mooi Ameesing tuintje geworden! Een plekje waar we gelukkig nog voor kunnen zorgen, helemaal in zijn stijl met mooie kaarsjes. Mees heeft rust, en wij gaan verder knokken om neuroblastoom uit de wereld te bannen. Ons lieve draakje te bewaren en mee te nemen in alle dingen die we in de toekomst gaan ondernemen. Afgelopen week zou hij 5 jaar zijn geworden, we hebben er samen met vrienden en familie een prachtige Ameesing day van kunnen maken!

 IMAG2525

IMG-20150513-WA0022

 

 

11 reacties :

Marinde schreef...
Dag allemaal, De laatste dagen heb ik veel aan jullie gedacht. Al meer dan 365 dagen geleden dat Mees is overleden. Al bijna een jaar geleden dat jullie zijn lichaam voor het laatst vast hebben mogen houden. Al meer dan 365 dagen dat jullie voor het laatst zijn stem hebben kunnen horen. Wat een onnoemelijk verdriet..... Wat een gemis zal het zijn...... Ik wens jullie sterkte samen.
20 januari 2016 09:04
Yvonne schreef...
Heel veel sterkte toegewenst met het verlies van Mees... Ik kreeg een herinnering van Facebook wat betreft een kaartje sturen... Dat heb ik toen gedaan.... Nu zou ik kijken hoe en wat jullie allemaal hebben gedaan en nu lees ik dit verdrietige nieuws... :'( nogmaals veel sterkte.... Hopelijk komt er ooit eens een doorbraak wat betreft Neuroblastoom kanker...
8 september 2015 10:49
Yvonne schreef...
Heel veel sterkte toegewenst met het verlies van Mees... Ik kreeg een herinnering van Facebook wat betreft een kaartje sturen... Dat heb ik toen gedaan.... Nu zou ik kijken hoe en wat jullie allemaal hebben gedaan en nu lees ik dit verdrietige nieuws... :'( nogmaals veel sterkte.... Hopelijk komt er ooit eens een doorbraak wat betreft Neuroblastoom kanker...
8 september 2015 10:48
Kelly schreef...
Op Facebook zag ik net mijn herrineringen van een jaar geleden met een bericht die ik gedeeld had over Mees. Hierin stond een verzoek om een kaartje te sturen (het liefst van een draak) om een lach op zijn gezicht te toveren. Dit heb ik toen gedaan. Ik heb een mooie kaart gekozen met een draak en een leuk verhaal geschreven. Heb mij altijd afgevraagd hoe hij op al die mooie kaarten gereageerd zou hebben. Waarschijnlijk met een onwijs grote en mooie lach. Wat ik hier lees is hartverscheurend en het raakt me diep. Ookal ken ik jullie niet wil ik jullie via deze weg toch veel sterkte wensen in deze moeilijke tijd.
6 september 2015 11:12
Marije schreef...
Wat een aangrijpend blog. Met tranen in m'n ogen komen de letters en de woorden bij me binnen. Niet geheel toevallig kwam ik nog even bij Mees kijken. Niet wetende dat het deze week was, waarin jullie het vreselijke nieuws kregen. Precies deze week... waarin Sijmen ook terug naar Nederland komt, net als Mees vorig jaar :( Dat nieuws zal bij jullie ook hard binnen komen. Het leven is oneerlijk! Heel veel sterkte!!! Ik hoop dat er nog vele Ameesing Days zullen volgen waarop jullie steun vinden bij jullie vrienden en familie.
22 augustus 2015 10:45
Ik weet nog waar ik was toen ik het blog vorig jaar las waarin het verschrikkelijke nieuws vermeld stond dat jullie terug in Ned waren. Geschokt en vol ongeloof heb ik het gelezen. Alles ging zo lekker, jullie waren met z'n allen zulke kanjers.....mijn hoop was zo groot dat Mees bij het kleine percentage behoorde dat het ging overleven. Hij verdiende dat en jullie ook. Hij was een geweldig leuk, guitig, aandoenlijk knap ventje en zijn en jullie verhaal hebben mij diep diep geraakt!
7 juni 2015 03:14
Lilly schreef...
Lieve familie, Wat een mooie blog. Zoiets kan alleen geschreven worden door een zeer liefdevol gezin. Wij kennen elkaar niet, maar via via volg ik jullie. Ondanks het grote verdriet, stralen jullie een kracht uit, waar veel mensen baat bij hebben. Dat maakt jullie verdriet niet minder, en er zullen veel dagen zijn dat jullie heel moeilijk met dit verdriet om kunnen gaan, maar jullie zijn sterk, jullie houden elkaar op de been met jullie prachtige Mees in jullie gedachten. Warme groet, Lilly
30 mei 2015 09:46
Lilly schreef...
Lieve familie, Wat een mooie blog. Zoiets kan alleen geschreven worden door een zeer liefdevol gezin. Wij kennen elkaar niet, maar via via volg ik jullie. Ondanks het grote verdriet, stralen jullie een kracht uit, waar veel mensen baat bij hebben. Dat maakt jullie verdriet niet minder, en er zullen veel dagen zijn dat jullie heel moeilijk met dit verdriet om kunnen gaan, maar jullie zijn sterk, jullie houden elkaar op de been met jullie prachtige Mees in jullie gedachten. Warme groet, Lilly
30 mei 2015 09:45
Ingrid schreef...
Mijn hart stond even stil bij het lezen van dit blog. Het blijft zo'n ongelofelijke en niet te bevatten werkelijkheid. Het is oneerlijk, het is wreed, iets wat nooit had mogen gebeuren. Nog erg vaak is jullie verhaal in mijn gedachte. Hoe positief en krachtig jullie als familie waren en nog steeds (moeten) zijn. Liefde voor elkaar en jullie prachtige zoon spatte van het scherm. Mijn hoop voor jullie is dat die liefde blijft branden, samen de toekomst in gaan, 5 harten die elkaar toebehoren.
29 mei 2015 02:07
Monisha schreef...
Lieve kanjers! Pffffff..... Tussen mijn tranen door wil ik proberen nog iets te typen.... Om te beginnen wat ontzettend mooi en ontroerend is dit blog. Een brok in mijn keel en tranen die niet te stoppen zijn. En idd, ik kreeg vorig jaar op 22 mei vroeg in de ochtend het vreselijke nare bericht te horen.... Hier zal ik ieder jaar weer aan terug denken. Hoe moeten jullie je wel niet gevoeld hebben en hoever zakte de grond wel niet onder jullie voeten vandaan?? En deze datum is niet zomaar een datum.... Het is de dag dat ik jarig ben, maar tegelijkertijd een donderklap..... En dan die dag in juni, een jaar eerder.....ik vergeet het nooit meer dat ik aan Sander vroeg hoe het nou was.... Het enige wat ie zei was KUT.... meer hoefde ik niet te weten, meer hoefde hij ook niet te zeggen..ogen spraken genoeg. Die dag, dat "het" een naam kreeg.... De dag dat wij slingers hadden hangen omdat wij een jarig en blij jongetje in huis hadden.... En jullie......... En dan in Januari nog eens, maar dan dit jaar. Wij hebben feest, wij hebben weer slingers, een dochter die deze dag haar verjaardag viert, maar met een heel dubbel gevoel. Onze gezichten lachen, onze harten huilen....en jullie?? Jullie nemen afscheid van jullie kanjer.... Ieder jaar opnieuw komen deze data's terug. Ieder jaar opnieuw zijn het slingers, ballonnen. Maar ook een extra kaarsje aan. Lieve kanjers heel veel,sterkte op elke minuut vd dag!! Dikke knuffel van ons😘😘😘😘😘😘
26 mei 2015 12:46
Ilona schreef...
Hartverscheurend. Dikke tranen rollen over mijn wangen bij het lezen. En ik ken jullie nog niet eens persoonlijk. Maar de afgelopen 1,5 jaar heb ik vol bewondering en diepe respect alle verhalen van jullie lieve draakje Mees mogen lezen. Daardoor heb ik het gevoel dat ik Mees toch een beetje heb leren kennen. Diepe respect heb ik voor Mees en jullie gekregen. En nu deel ik een ietsepietsie klein stukje van jullie verdriet, want wat jullie voelen kan alleen maar onbeschrijfelijk zijn. Nog elke dag denk ik aan Mees, aan dat fantastische kereltje met zijn mooie koppie. Ik hoop dat Mees daarboven gelukkig is en geen pijn meer heeft, hij zal jullie in alles volgen en jullie bijstaan. En ik hoop dat jullie, op een dag, weer geluk kunnen voelen. Want Mees zou het niet anders gewild hebben. Mees zal ook altijd in mijn gedachten blijven. Heel veel sterkte met dit grote verlies.
22 mei 2015 10:08

Reactieformulier

*
*
*