Maandag 2 september

Poeh hé, wat een dag vandaag! Gisterenavond was nog de planning dat hij om 8 uur de OK op zou gaan. Maar helaas het werd een OK via de spoedlijst en dan weet je nooit wanneer je aan de beurt bent, rrrrr! Gelukkig mochten we om 10.15 uur naar de inslaapkamer. Ipad mee, sufdrankje van te voren, Mees vond het gelukkig allemaal prima. Narcose verliep zoals voorheen, gesmeerd, in 3 tellen was meneer in Dromeland. Hij was ook zo weer terug op de uitslaapkamer, want de lieslijn plaatsen was een fluitje van een cent. Het duurde even voor hij wakker werd.

Meteen door naar de afdeling waar de stamcel-afrese zou plaats vinden, daar werd hij met open armen ontvangen. Hij was vandaag hun enige klant! Deze procedure duurde maar liefst 3,5 uur. Via de lieslijn werd zijn bloed eruit gepompt, door een heel bijzonder aparaat geslingerd en vervolgens weer terug. Alle stamcellen verzamelden zich in een aparte zak, waar nu een ijsje van gemaakt is. (moet ik die dan opeten, mama?) haha, nee mees dit ijsje gaat je straks na kuur 6 helpen beter te worden. Das gek zei hij, want die smelt toch!!?

Tussendoor nog even een overheerlijke cupcake gesmikkeld van Zoë! Zij werd vandaag 1 jaar. En Jill had speciaal voor onze Mees een koemelkvrije cupcake gemaakt, hij vond hem heerlijk!

Aan het einde van de middag kregen we te horen dat er voldoende stamcellen waren geteld, dus de opbrengst was geslaagd. De lijn mocht er ergens op de avond weer uit, even wachten totdat de bloedverdunners waren uitgewerkt.  Maar opeens was daar die bult in zijn lies. Inwendig teveel bloed, dus toch met gang die lijn eruit en de boel afdrukken totdat het stolt. Helaas ging dit niet helemaal naar wens, dus zojuist is er nog een zak met bloedplaatjes naar binnen gesluist om alles te sussen.

Kortom een drukke dag, met zeker geen leuke dingen voor Mees. Maar deze dag hoort weer bij de historie, dus we zijn weer een stapje verder. Kom maar op met de volgende BEER op dit vreselijke pad, we lusten hem rauw.... (sprak moeder wijs terwijl ze zich vandaag helemaal geen bikkel heeft gevoeld, HELP, wat een ellende moet hij toch door) Maar goed een beetje moed spreek ik mezelf soms in, en morgen gaan we er gewoon weer tegenaan.

Morgen komt vriendje Faber, kunnen ze weer samen spelen!

11 reacties :

Hes en Teaka schreef...
Lieve allemaal... Wat zouden we graag meer doen dan alleen maar geld ophalen!!! Wat verschrikkelijk dat Mees en jullie dit allemaal moeten doorstaan!! Heel knap en fijn dat jullie het zo delen met ons allemaal... We leven enorm met jullie mee en hopen dat we jullie zo kunnen steunen met al die beren die jullie nog moeten verslaan!! Heel veel liefs...
3 september 2013 08:38
Marie-José schreef...
Diep respect voor jullie allemaal. Dikke knuffel.
3 september 2013 08:06
floor van nuenen schreef...
Jee, wat moet jullie Mees veel doorstaan. En wat doet hij en jullie het goed! Trots op Mees en trots op jullie. Sterkte met dit alles. X
3 september 2013 08:05
Carla schreef...
Je doet het super Sas, en traantjes ach lieverd al huil je een hele emmer vol. Heel veel respect xx.
3 september 2013 12:16
Kimberly schreef...
Pff. Telkens tranen in mijn ogen als ik de blogs lees! Heel veel respect voor jullie kleine vent en het hele gezin!
3 september 2013 10:28
Manon Beerens schreef...
Heftig dagje, zeker ook voor mama! Maar dapper gedaan hoor Mees en Mama.Ik maak een hele diepe buiging voor jullie! Keep on going! we duimen voor jullie.
3 september 2013 09:42
nicole schreef...
lieve mees en papa en mama, het is helemaal o.k om je soms helemaal geen bikkel te voelen! Dit pad wat jullie nu samen moeten bewandelen is nietniks. Er zullen heel veel mooie en slechte dagen zijn, dus huil, schreeuw en stamp het er zo af en toe maar even flink uit!! Dan komen er ook weer genoeg momenten waar je zult lachen samen! Blijf sterk, iedere dag is weer een nieuwe! xxxx
3 september 2013 09:34
Lieke van Bracht schreef...
Mooi geschreven hoor mams! Afschuwelijk is het..naast de zijlijn staan op deze lange weg. Maar inderdaad weer een beer verslagen! Net als de rest die komen gaat! Suc6 met z'n allen!
3 september 2013 09:26
Susanne schreef...
Sterke Mees met een sterke mamma, papa en zusjes! Niet leuk! konden we met deze stichting maar niet alleen geld ophalen. Konden we maar allemaal een klein beetje van deze lange moeilijke weg die hij moet doorlopen op onze schouders nemen.
3 september 2013 09:11
Natalie M schreef...
Pffff wat een dag zeg, en wat slaat hij zich er geweldig door heen. Petje af hoor, Mees!!! En jullie zijn natuurlijk ook bikkels, een diepe buiging voor jullie. Jullie moeten het als gezin samen maar even doorstaan deze verschrikkelijke tijd... Veel speelplezier vandaag met Faber!! Dikke kus van ons
3 september 2013 08:44
Wouter en Marloes schreef...
Wat een gewaarwording, zo'n dagje pfffffffff Wat slaat onze kanjer zich er toch super doorheen! En niet alleen hij: moeders voelde zich dan misschien niet stoer van binnen, maar dat ben je toch zeker echt wel! Met diep respect sta ik vanaf de zijlijn naar jullie te kijken 😍
3 september 2013 07:00

Reactieformulier

*
*
*