Donderdag 4 december

Morgen is het alweer 5 december, en we zijn dankbaar dat we toch met zijn vijven Sinterklaas mogen vieren. Heerlijk zeg!!! Onze kids zijn door het dolle....

Vorige week maandag werd Mees opgenomen op Q2 Zee in het Radboud! Dinsdags is de behandeling van MIBG in combinatie met gemcetabine gestart, in het Radboud op onze oude vertrouwde plek. Dit is een studie van het AMC in Amsterdam maar zij hadden logistiek geen ruimte om daar de behandeling te geven. Vandaar dat ze zijn uitgeweken naar het Radboud. Helemaal niet erg, Mees was heel blij en relaxed met alle vertrouwde gezichten van de zusters!

Na het inlopen van de chemo vorige week dinsdag is Mees overgebracht naar de Nucleaire, waar de radioactieve behandeling zou starten. Het inlopen van de MIBG-vloeistof verliep goed! Vanaf dat moment was Mees radioactief en moest in quarantaine voor ongeveer 5 dagen, totdat hij niet meer zoveel uitstraalde.

5 dagen afgesloten van de buitenwereld, 5 dagen in zijn eentje het grootste gedeelte van de dag doorbrengen, terwijl hij al 1,5 jaar intens tussen Sander en mij inleefd. Poeh wat een opgave, ook voor ons! Ons verzoek was dus ook om hem wat te drogeren zodat hij niet alles van al die dagen zou meekrijgen. Alleen dat drankje waar hij kalm van moest worden, en lekker van kon gaan snoezelen, haha dat werkte averechts. Mees zijn drakenpower klapte dwars door alles heen en wij hebben werkelijk 24 uur lang een stuiterende Mees gehad.....niet echt heel handig als je als ouder minimaal naar binnen mag pffff! Gelukkig hadden we dat snel door en heeft hij dat 's woensdags al niet meer gekregen. Met de hulp van 2 kei goede vriendinnen en de opa's en oma's hebben we deze klus kunnen klaren, achteraf "appeltje eitje!" want Mees heeft het echt TOP gedaan. Hij was zo ontzettend lief, snapte heel goed wat er gebeurde en waarom dit was en heeft zich keurig kunnen overgeven. Wij hebben onze creativiteit flink benut om hem zoveel mogelijk te vermaken; door het raam van zijn slaapkamerdeur, toneel gespeeld met poppenkastpoppen, getekend op zijn raam en hij moest raden wat het werd, een keer op de roltrap / een lift na gebootst. Hij lag dubbel van het lachen!!

We zijn trots op onze kanjer!! En ook op onze meiden, want die hebben ons ook weer een weekje moeten missen...

IMAG2244

IMAG2251

IMG-20141126-WA0007

IMG-20141129-WA0004

IMAG2253

Knetter fit kwam Mees afgelopen zaterdag met veilig stralingsniveau weer naar huis, hij speelt, rent en geniet weer volop!!!

Ze staan alledrie te springen voor pakjesavond, ook wij zijn nu eindelijk weer geschakeld naar Sinterklaas. Mees is er namelijk nog en beter dan ooit! Laten we hopen dat deze behandeling ons meer (veeeeeel) tijd gaat geven. De toekomst gaat het ons vertellen, dus laat alle kaarsen maar branden (de bolsius is er weer goed mee, haha)

Fijne sinterklaas allemaal, xxx

5 reacties :

Jetty van Opstal schreef...
Wat hebben jullie weer hard gewerkt voor dit resultaat. En hoe fijn is het te lezen dat Mees naar huis mocht met Sinterklaas en zo goed is opgeknapt. Mees is zelfs weer gespot op het schoolplein en bij velen van ons maken ons hartje dan een vreugdesprongetje. Hele fijne feestdagen toegewenst en een WONDERFULL WONDERFULL 2015 😉.
22 december 2014 04:41
anja van haperen schreef...
fijn dat jullie het weer goed door zijn gekomen en dat het een fijne pakjes avond is geworden voor mees hoop dat jullie net zo n fijne kerst krijgen en at het nieuwe jaar julie veel mogen brengen groetjes van anja
20 december 2014 10:54
Nelly Gillis schreef...
Nou Mees, ik hoop dat de Sint jouw drakenpower goed heeft beloond !! En dat jullie met het hele gezin een fijne pakjesavond hebben gehad. Nu staat de Kerst alweer voor de deur en we gaan die kaarsjes laten branden voor jullie. Maar vooral voor jou Lieve Mees. Dat jullie met het gezin van mooie warme Kerstdagen mogen genieten. Lieve groetjes van Nelly.
8 december 2014 04:28
Els Verhoeven schreef...
Hallo lieve mensen, Ik neem mijn petje af voor jullie allemaal. Vooral voor Mees, wat heeft dat kind een kracht om dit allemaal te doorstaan. Hopelijk gaan julie nog een fijne tijd tegemoet met z'n vijven. Groetjes Els
6 december 2014 06:25
Ineke van Gelder schreef...
Hallo Sander, Sasja, Puk, Jip en Mees, Wat goed te horen dat Mees weer knetter fit thuis is en dat jullie de afgelopen week "goed" hebben doorstaan. Veel plezier met pakjesavond!! Geniet ervan. Groetjes Ineke
5 december 2014 01:25

Reactieformulier

*
*
*